you just ship it Algemeen

Onze dienst is bedoeld om producten (bijvoorbeeld souvnirs) die u zelf koopt, maar niet wilt/kunt meenemen, naar huis te kunnen sturen. Op deze site kunt u daarvoor een opdracht aanmaken. U vult in wat u wilt sturen, waar vandaan en waarnaar toe. Op basis van die gegevens tonen wij u de prijs en kunt u besluiten of u de producten daadwerkelijk wilt versturen. Wij laten vervolgens de producten ophalen en bij u thuis afleveren op de datum die u opgeeft. Bij opdracht verstrekking betaalt u ons dmv creditcard de verzendkosten.

you just ship it Wat kun je zoal laten opsturen

Op dit moment kunt u pakketten versturen die vervoerd kunnen worden door de normale pakketdiensten, met maximale lengte van 150 cm per pakket. Tevens geldt dat de maximale dimensie van een pakket 280 bedraagt en deze dimensie wordt als volgt berekend: 1 x lengte + 2 x breedte + 2 x diepte. Het maximale gewicht van een pakket bedraagt 30kg. Dus nog geen pallets, opgezette kamelen, standbeelden etc. Die service volgt later, houd onze site in de gaten. Wij laten ongeconditioneerd vervoeren (dus niet gekoeld bijvoorbeeld).

Wat mag wel?
Je kan van alles opsturen: bijvoorbeeld wijn, antiek, kunst, een schilderij, servies, keramiek. Maar ook spullen die je in je hotel of appartement hebt laten liggen zoals bijvoorbeeld schoenen, een jurk, telefoon, opladers, zonnebrillen, etc.

Wat mag niet?
Het is niet toegestaan gevaarlijke of verboden producten als bijvoorbeeld (zeker niet uitputtend)wapens, drugs, tabak of vuurwerk te versturen. Maar ook bijvoorbeeld spuitbussen, aanstekers, accu's, batterijen of zaken die zouden kunnen ontploffen kunnen niet worden vervoerd. Onder gevaarlijke goederen worden verstaand goederen die vallen onder de definitie ADR. Zie hiervoor ook: Goederen vallend onder de ADR en blader in dit document naar de pagina's 476 t/m 530. Zie daarnaast ook onze Algemene voorwaarden

you just ship it Verpakken

U (of het bedrijf waar u uw product koopt) dient zorg te dragen voor een deugdelijke transport verpakking. Transport van pakketten via You Just Ship It vereist een zodanige verpakking, dat de goederen voldoende beschermd zijn tegen de belastingen die worden veroorzaakt tijdens overslag en transport. Een Pakket dient scheurvrij en lekdicht te zijn verpakt en op zo’n manier dat de inhoud niet kan verschuiven in de verpakking. Dat betekent dat uw zending zowel een goede binnen- als buitenverpakking moet hebben. Verder moet een Pakket zodanig met tape zijn gesloten dat het onmogelijk is om het te openen zonder sporen achter te laten.

you just ship it Ophalen

Met onze service kunt u nu al spullen naar huis laten sturen vanuit Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Wij halen goederen op bij winkels en bedrijven, niet bij particulieren, campings, vakantieparken etc. (mensen, dat duurt echt te lang om te vinden). Om een goede ophaling te kunnen garanderen hebben wij natuurlijk de juiste adresgegevens en wat gegevens van een contactpersoon op het ophaal adres nodig. Deze vult u in tijdens de aanvraag.

you just ship it Bezorgen

Tijdens het aanvragen van de verzending vult u het gewenste afleveradres in. De buitenlandse vervoerders die door You Just Ship It worden ingeschakeld, hebben relaties met verschillende vervoerders in Nederland. Op voorhand is daaron nog niet bekend welke vervoerder uw pakket in Nederland zal afleveren. Nadat uw pakket is opgehaald door de vervoerder zult u een e-mail ontvangen met de track & trace code waarmee u uw zending kunt volgen.

you just ship it Betalen

Betalen is mogelijk met de bekende credit-cards. Aan het einde van uw verzend aanvraag wordt u om de gegevens hiervan gevraagd. Afhandeling van deze betaling verloopt via een derde partij (Stripe), wij ontvangen uw creditcard gegevens niet en slaan deze dus ook niet op. Andere betaalwijze staan gepland voor de toekomst.